دوربین مداربسته و سیستم های حفاظتی
دوربین مداربسته

عبارت یا واژه “دوربین مداربسته” برگردان فارسی عبارت closet circuit television است که بطور خلاصهcctv شناخته می شود . دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حوزه حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.
نخستین سیستم مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد و از سال ۱۹۸۰ این سیستم در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد و تا به امروز مبتنی بر آخرین فناوری و تکنولوژی توسعه یافته است و مورد استفاده عموم مردم قرار گرفته است.
هرچند در ابتدا این سیستم در سطح پلیس مورد استفاده قرار میگیرفت اما بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. تا اینکه در سال ۱۹۹۰ دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در کشور امریکا بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود اما بطور کلی در دهه میلادی بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ استفاده از دوربین های مداربسته در سراسر دنیا از جمله ایران توسعه پیدا کرد.
کاربردهای دوربین مداربسته
کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود که می توان به مواردی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس اشاره نماییم.
انواع دوربین مداربسته از نظر نوع سیگنال

- دوربین های آنالوگ
- دوربین های تحت شبکه (ip)
- دوربین های دو منظوره
انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری و کاربردی
- دوربین های دام dome
- دوربین های صنعتی
- دوربین های مینیاتوری
- دوربین های مادون قرمز
- دوربین های اسپید دام یا دوربین های چرخشی ptz

انواع دوربین مداربسته از نظر قاب و پوشش

- دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
- دوربین های مخفی
- دوربین های قاب فانتزی
تیم فنی شرکت راداکو، با استفاده از نیروی مجرب و دانش آموخته خود طیف گسترده ای از پروژه مختلف دوربین مداربسته را برای مشتریان مختلف پیاده سازی نموده است ، مراحل نصب دوربین مدار بسته در قالب یک پروژه و بر اساس استانداردهای تعریف شده انجام می پذیرد
مراحل نصب دوربین مدار بسته به بیان ساده توسط شرکت راداکو به شرح ذیل است:
۱. فاز شناخت تهیه نقشه ها
۲. انتخاب و تامین تجهیزات و لوازم مناسب و متناسب با نیاز مشتری
۳. نصب و راه اندازی دوربینها طبق نقشه
۴. کابلکشی و برقراری مدارها
۵. اجرای تنظیمات
۶. تست ، آموزش و تحویل سیستم به مشتری