امنیت شبکه

امنیت اطلاعات در مفهوم کلی به معنای محفاظت از سیستم‌های اطلاعاتی و پیشگیری از نفوذ و استفاده غیرمجاز کاربران می باشد، اما در حوزه دانش انفورماتیک عبارت است از مجموعه اقدامات نرم افزاری و سخت افزاری که با هدف حفظ محرمانگی ، یکپارچه بودن و قابل دسترس بودن اطلاعات سازمان در چارچوب فرآیندها و پروتکلهای مشخص طرح ریزی و اجرا می گردد.

پس از نصب و راه اندازی شبکه در هر سازمانی ، موضوع امنیت شبکه به عنوان یک موضوع مهم و اساسی مدنظر می باشد که در واقع شامل مقررات و سیاست‌های گرفته شده توسط مدیریت آن شبکه است و به منظور جلوگیری و نظارت بر دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده، اصلاح، یا ایجاد محدودیت در شبکه‌ها و منابع قابل دسترس در آن ، تدوین و اعمال می‌گردد.

برای آنکه امنیت کلی هر شبکه ای تضمین شود، باید چند لایه امنیتی برای بخش‌های مختلف آن بصورت نرم افزاری و سخت افزاری در نظر گرفت. عدم آشنایی بسیاری از کاربران ، به هکرها و نفوذگران کمک می‌کند تا به راحتی وارد یک شبکه کامپیوتری شده و از داخل آن به اطلاعات محرمانه دست پیدا کنند یا این که به اعمال خرابکارانه بپردازند. در نتیجه هر چه رشد اینترنت و اطلاعات روی آن شبکه بیشتر شود نیاز به اهمیت امنیت شبکه افزایش پیدا می‌کند. برای تأمین امنیت بر روی یک شبکه، یکی از بحرانی‌ترین و خطیرترین مراحل، تأمین امنیت دسترسی و کنترل تجهیزات شبکه همچون مسیریاب، سوئیچ یا دیوارهای آتش است.

موضوع امنیت شبکه در شرکت راداکو مبتنی بر اجرای ۴ مرحله ذیل سیاست گذاری شده است:

  • امنیت: اطمینان حاصل کنید که تمام اجزاء با مجوز کافی و سیاست‌های احراز هویت و محافظت می‌شوند.
  • بررسی: پیگیری فعالیت های شبکه و تداوم فعالیت های حفاظتی
  • تست کردن: ارزیابی آسیب پذیری‌های سیاست‌های امنیتی مورد نظر برای شبکه را با شبیه سازی حمله توسط یک فرد مورد اعتماد. اگر امکان دور زدن و شکستن ممنوعیت‌ها وجود داشته باشد، لازم خواهد بود تا از پیاده سازی تکنیک‌های سخت‌تری استفاده شود.
  • بهبود شرایط : بر اساس تمام مراحل قبل، جمع آوری داده‌ها و استفاده از آن‌ها برای ایجاد تدابیر بهتر.

مقوله امنیت در شرکت راداکو با هدف ارائه یک استراتژی امنیتی خوب و متناسب با شرایط مشتریان و مبتنی بر ۴ مرحله فوق طرح ریزی و اجرایی می گردد.